Informatie over maatregelen voor ondernemers door COVID-19

Gepubliceerd op: 19-03-2020 

Laatst gewijzigd op: 06-07-2020 

Het coronavirus heeft helaas ook grote gevolgen voor ondernemers van de gemeente Etten-Leur. Op deze pagina vindt u een overzicht van instanties waar u terecht kunt voor informatie, advies, hulp en financiële steun.  

Op 1 juni is het tweede noodsteunpakket voor ondernemers ingegaan. Het kabinet heeft 13 miljard euro uitgetrokken voor het noodpakket. Dit steunpakket moet ondernemers helpen de periode tot eind augustus door te komen. Het nieuwe pakket bestaat uit aanpassingen op bestaande regelingen en 1 nieuwe regeling. Het pakket sluit beter aan bij wat ondernemers de komende maanden nodig hebben. Zo komt er een tegemoetkoming voor vaste lasten van maximaal 20.000 euro voor mkb-bedrijven die aanzienlijk omzetverlies leiden door de coronacrisis. De NOW en de Tozo worden in aangepaste vorm verlengd. De ontslagboete verdwijnt.

De overheid probeert zo om naast onze gezondheid ook onze banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp’ers, MKB-ondernemers en grootbedrijven op te vangen. Dit pakket biedt, zo lang als nodig is, maandelijks voor miljarden euro’s aan steun. De maatregelen zorgen ervoor dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen, bieden zelfstandigen een overbrugging en maken via versoepelde belastingregelingen, compensatie en extra kredietmogelijkheden mogelijk dat geld in de bedrijven blijft.  

Naast de overheid zijn er andere instanties die u in de gaten kunt houden voor informatie zoals de wegijzer voor ondernemers van de Kamer van Koophandel en hun Coronaloket welke is te bereiken via 0800-2117 tussen 08.00 - 20.00 uur. 

 

Naar de steunmaatregelen door Gemeente Etten-Leur

Naar de steunmaatregelen van het Kabinet

Naar de steunmaatregelen van Provincie Noord-Brabant

Naar de steunmaatregelen van verschillende banken

Naar verdere nuttige informatie 

Pas op voor criminele investeerders in de horeca (infographic)

Naar direct contact met de gemeente of vertegenwoordigers in de regio 

Heb je vragen of heb je hulp nodig? Tijdens de corona-crisis helpen de ervaren adviseurs van Stichting Ondernemersklankbord ondernemers gratis 

Tijdelijk terras tijdens de coronamaatregelen + formulier

 

 

Samen met onze partners proberen we u zo goed mogelijk te ondersteunen. Heeft u na het lezen van bovenstaand overzicht nog vragen aan (of tips voor) de gemeente Etten-Leur over de gevolgen van het coronavirus voor uw onderneming, neem dan contact op met Jamie Roks, via jamie.roks@etten-leur.nl.