Vanaf 30 april wegafsluiting bij het Van Bergenplein

Vanaf maandag 30 april wordt bij het Van Bergenplein het gedeelte tussen de Geerkade, de Korte- en Lange Brugstraat en de Kapelstraat afgesloten. Naar verwachting is de weg met de Havenfeesten op 18 mei weer open. De straat wordt afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers (met fiets aan de hand) kunnen gebruik maken van het trottoir. Het gemotoriseerd verkeer zal worden omgeleid. Hiervoor worden omleidingroutes aangegeven. Download de app ‘Van Bergenplein’ want daarin kunt u altijd de laatste informatie over de werkzaamheden aan het Van Bergenplein vinden. 

Wat gaat er gebeuren?
Het riool en de bestrating van het Van Bergenplein zijn grotendeels klaar en de aannemer gaat de volgende fasein. De komende weken wordt er in het afgesloten gedeelte gewerkt aan het riool, de bestrating, de openbare verlichting en de groenvakken. Om dit te realiseren is het noodzakelijk om het gedeelte van de straat tussen de Geerkade en de Kapelstraat af te sluiten. Het Lichttorenhoofd is wel bereikbaar via de Kapelstraat. Hiervoor wordt een omleiding ingesteld. De werkzaamheden starten vanaf de Kapelstraat en er wordt richting de Lange Brugstraat gewerkt. De aansluiting met de Lindenbleek wordt als eerste gerealiseerd.

Verkeersmaatregelen

De hele straat wordt afgesloten van de Kapelstraat tot aan de Korte- en Lange Brugstraat en Geerkade. De straat wordt afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers (met fiets aan de hand) kunnen gebruik maken van het trottoir. Het gemotoriseerd verkeer zal worden omgeleid. Hiervoor worden omleidingroutes aangegeven.

Tekeningen

Onder Inwoner > Parkeren en wegwerk > Werk aan de weg en straatafsluitingen > Van Bergenplein kunt u de tekeningen inzien.

Via de app blijft u op de hoogte

Download de app ‘Van Bergenplein’ want daarin kunt u altijd de laatste informatie over de werkzaamheden aan het Van Bergenplein vinden. In deze app worden updates geplaatst over de voortgang van de werkzaamheden en u ontvangt een melding wanneer de bereikbaarheidssituatie wijzigt. Ook kunt u via de app vragen stellen aan Gebr. Oomen. De app ‘Van Bergenplein’ is beschikbaar in de Playstore en Appstore.

 

Zoeken