Voorleeshulp

Voorleeshulp op www.etten-leur.nl voor iedereen die moeite heeft met lezen

De gemeente Etten-Leur vindt het belangrijk dat de grote hoeveelheid informatie op deze website voor iedereen toegankelijk is. Dus ook voor mensen met leesproblemen. Daarom is de site uitgerust met de voorleeshulp BrowseAloud. Die maakt het leesvriendelijker en begrijpelijker voor iedereen die moeite heeft met lezen. Laaggeletterden, dyslectici, slechtzienden en anderstaligenkunnen de teksten laten voorlezen door met de cursor de woorden of tekstregels aan te wijzen.

Om gebruik te kunnen maken van de voorleeshulp hoeft u alleen de gratis BrowseAloud software te downloaden. Dat is heel eenvoudig en duurt slechts enkele minuten. En is BrowseAloud eenmaal op uw PC of laptop geïnstalleerd, dan worden alle websites die ook gebruik maken van BrowseAloud (bijvoorbeeld www.nu.nl, www.google.nl en www.lezenenschrijven.nl) voorgelezen. Dat hoeft u dus niet steeds opnieuw te regelen. En beschikt u al over BrowseAloud, dan werkt de voorleeshulp ook automatisch op deze gemeentelijke website.

Na de installatie kunt u door te dubbelklikken op het BrowseAloud icoontje in de taakbalk onderin uw beeldscherm allerlei persoonlijke voorkeurinstellingen toevoegen zoals het stemgeluid, de voorleessnelheid, een meeleesvenster bovenaan de pagina en de kleuraanduiding van hetgeen wordt voorgelezen.

Het activeren van BrowseAloud op www.etten-leur.nl is ingezet in de landelijke Week van de Alfabetisering 2008. Het aanbieden van de voorleeshulp draagt namelijk bij aan de bestrijding van laaggeletterdheid. Dat is één van de speerpunten van het Etten-Leurse beleid op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning (= Wmo).

Door op onderstaande button te klikken komt u op de downloadpagina van BrowseAloud:

Afbeelding 1

 

 

Afspraak-maken

Zoeken