Doe jij mee aan de Poëzie workshop 18 mei?

'Spraakmakend' is de naam voor de poëzie workshop op zaterdag 18 mei van 13.30 tot 17.00 uur in het Xel gebouw. Het adres: Stationsplein 25 in Etten-Leur. De workshop wordt gegeven door Herbert Mouwen. Tijdens de workshop kan je niet alleen je creativiteit kwijt, ook is er een wedstrijd aan verbonden. Want de mooiste en meest inspirerende zeven gedichten komen in de toekomst op gevels van huizen in wijk Centrum-Oost te staan. De gedichten kiest de jury. Hoe mooi is het als jouw gedicht door iedereen in de wijk te bewonderen is?

De workshop is voor iedereen, jong en oud! (Aan te raden leeftijd voor kinderen: 10+). De workshop is gratis.

Spraakmakend is een initiatief van eerstejaarsstudenten Social Work op Avans in Breda, in samenwerking met de Bruggenbouwers, Alwel en gemeente Etten-Leur.

Het programma

 

We beginnen met het lopen van een rondje door de wijk, langs de gevels waar de winnende gedichten op komen. Hiermee doen we inspiratie op over de omgeving. Daarna zal Herbert Mouwen een korte uitleg geven met een aantal voorbeelden.
Daarna gaan we aan de slag met het bedenken van mooie en creatieve teksten. Tijdens de workshop zijn er lekkere hapjes en drankjes. 

De workshop heeft een competitief karakter, omdat een aantal gedichten uitgekozen worden door de jury om daadwerkelijk in de wijk te plaatsen.
Maar, deze dag staat niet alleen in het teken van wie de beste dichter is. De dag staat ook in het teken van verbinding, creativiteit en natuurlijk Etten-Leur. Wij hopen dat iedereen naar huis gaat  met een fijn, voldaan en positief gevoel.

Ben jij er 18 mei? Geef je op door ‘ik doe mee’ te mailen naar: studenteam@hotmail.com
Kom je met een groep? Geef dan aan met hoeveel personen je komt. 

Hopelijk zien wij jou op 18 mei op onze workshop en wie weet is jouw tekst binnenkort te bewonderen in wijk Centrum Oost! 

 

Zoeken