Bestuur Besluitenlijst van B&W van 12 september 2024

Aanwijzingsbesluit Parkeren Etten-Leur

Met het Aanwijzingsbesluit Parkeren Etten-Leur mandateert het college van burgemeester en wethouders Parkeerbeheer Bergen op Zoom B.V., in samenwerking met Cannock Chase, de volledige handhavingsketen voor fiscale parkeerhandhaving uit te voeren.

 

Vaststellen hogere waarden Wet geluidhinder Stationsplein 45

Het college heeft op basis van de Wet geluidhinder hogere geluidsgrenzen vastgesteld voor het verkeer op de weg en het spoor bij de nieuwbouw van appartementen op Stationsplein 45 (het voormalige Rabobank-gebouw). Het ontwerpbesluit hiervoor heeft ter inzage gelegen.

 

Verkoop van Goghkerk

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de Van Goghkerk in Etten-Leur te verkopen aan de NV Van Goghsites. Deze organisatie ontvangt een subsidie van € 350.000,= voor het uitvoeren van groot onderhoud dat al was gepland. Daarnaast blijft de gemeente verantwoordelijk voor de beiaard, de luidklokken en het torenuurwerk in de toren van de kerk. Hiervoor wordt een recht van opstal gevestigd, wat betekent dat de gemeente het recht behoudt om deze onderdelen te beheren en onderhouden.

Intrekken subsidieregelingen

De gemeente Etten-Leur verstrekt subsidies aan inwoners en organisaties die door het organiseren van activiteiten een bijdrage leveren aan één of meerdere gemeentelijke doelstelling(en). In subsidieregels stelt het college vast voor welke activiteiten subsidie wordt verleend. Een aantal subsidieregelingen is verouderd. Het college heeft daarom besloten deze regels in te trekken.

 

Dementievriendelijke gemeente

De gemeente Etten-Leur wil een dementievriendelijke gemeente zijn, waar mensen met (beginnende) dementie en hun mantelzorgers goed kunnen meedoen in de samenleving. Alzheimer Nederland erkent dementievriendelijke gemeenten aan de hand van een certificaat. Een gemeente krijgt dit certificaat als er aan verschillende voorwaarden wordt voldaan. Op 1 mei 2024 is de dementiescan uitgevoerd. De gemeente scoorde op alle thema’s boven het landelijk gemiddelde. Op 19 september ontvangt de gemeente het certificaat voor dementievriendelijke gemeente. Het college informeert de gemeenteraad hierover via een raadsinformatiebrief.

 

Evaluatie contract maatwerkvoorziening Begeleiding

Het contract maatwerkvoorziening Begeleiding Wmo is 1 januari 2023 van start gegaan. Na één jaar is een evaluatie uitgevoerd naar de effecten van het contract. Uit de evaluatie blijkt dat het contract voldoet aan de gestelde speerpunten: kwaliteit, kostenbeheersing, grip en flexibiliteit. Het college informeert het college hierover via een raadsinformatiebrief.

 

De besluiten op deze openbare besluitenlijst zijn compact geformuleerd. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De volledige besluiten zijn bepalend.   

 

Aanwezigheid van het college

Datum: 14 september 2024
Tijd: 10.00 uur
Activiteit: In ontvangst nemen 1e exemplaar informatiegids Heemkundekring Jan uten Houte
Locatie: Oude Raadhuis
Collegelid: Wethouder Verwijmeren

 

Datum: 19 september 2024
Tijd: 15.30 uur
Activiteit: Netwerkbijeenkomst Eenzaamheid
Locatie: Fletcher Hotel Etten-Leur (auditorium)
Collegelid: Wethouder Verwijmeren

 

Datum: 19 september 2024
Tijd: 19.00 uur
Activiteit: Theatervoorstelling ‘Zeg ja tegen Dementie’
Locatie: De Nobelaer
Collegelid: Wethouder Verwijmeren

 

Datum: 19 september 2024
Tijd: 20.00 uur
Activiteit: Opening expositie Open Atelier Route
Locatie: De Nobelaer
Collegelid: Wethouder Verwijmeren

 

Datum: 21 september 2024
Tijd:  Volgt nog
Activiteit: Uitgifte mantelzorgwaardering
Locatie: Volgt nog
Collegelid: Wethouder Verwijmeren

 

Datum: 21 september 2024
Tijd: 14.00 uur
Activiteit: Opening Bomont Winkel
Locatie: Bomont winkel Winkelcentrum.
Collegelid: Burgemeester Starmans-Gelijns