Bestuur Besluitenlijst van B&W van 28 augustus 2024

Uitwerking motie raad Menstruatie Uitgifte Punten (MUP’s)

In samenwerking met het Armoedefonds en (onderwijs)partners komen er extra Menstruatie Uitgifte Punten om menstruatieproducten beschikbaar te stellen aan inwoners die dit om financiële redenen nodig hebben. In Etten-Leur zijn er al vijf particuliere initiatieven. Beoogde nieuwe locaties zijn o.a. de (brede en middelbare) scholen, en voedselbank. Medio oktober worden de Menstruatie Uitgifte Punten geplaatst en komt er een plattegrond met daarop de locaties.

 

Aanpassen mandaatregeling

Het college besluit om de mandaatregeling te actualiseren en kiest daarbij voor een omgekeerde regeling. In plaats van mandaat te geven voor specifieke gevallen, is het nu zo dat het mandaat altijd geldt, behalve wanneer het uitdrukkelijk is uitgesloten.

 

Afdoening toezegging gaten in geasfalteerde wegen

Wethouder Schouw deed in juli 2024 een toezegging over het dichten van gaten in geasfalteerde wegen. De werkzaamheden om de gaten te dichten zijn direct na de bouwvakvakantie gestart en zullen naar verwachting begin september zijn afgerond. Het college informeert de gemeenteraad over deze afhandeling per brief.

 

Samenspeelfonds

In de raadsvergadering van 11 juni jl. gaf wethouder Schouw aan dat het college de mogelijkheden onderzoekt van het Samenspeelfonds. De gemeente kent het Samenspeelfonds is en we maken gebruik van de mogelijkheden. Het Samenspeelfonds geeft richtlijnen voor gemeenten hoe we openbare speelplekken toegankelijk en gastvrij kunnen maken voor álle kinderen, met of zonder beperking.  Nu het Speel- en Beweegbeleid akkoord is, zijn er de komende jaren gelden beschikbaar om dit in Etten-Leur goed door te kunnen voeren. Het college informeert de gemeenteraad hierover per brief.

 

Beslissing op bezwaar tegen omgevingsvergunning voor het bouwen van een bedrijfswoning Bankenstraat

Er is een bezwaar gemaakt tegen een bouwvergunning voor een agrarische bedrijfswoning op Bankenstraat. Dit bezwaar is besproken door de Commissie voor de bezwaarschriften, die adviseert het bezwaar af te wijzen. Het college zal dit advies overnemen.

 

Voortgangsverslag Grote Oogst – Vosdonk

Het college besluit het jaarlijkse voortgangsverslag van het project Grote Oogst – Vosdonk te versturen aan de Provincie Noord-Brabant. Via het project Grote Oogst werkt de gemeente samen met de provincie Noord-Brabant aan het verduurzamen van bedrijventerrein Vosdonk.

 

De besluiten op deze openbare besluitenlijst zijn compact geformuleerd. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De volledige besluiten zijn bepalend.  

 

Aanwezigheid van het college

 

Datum: 30 augustus 2024
Tijd: 14.00 uur
Activiteit: Onthulling kunstwerk Paarse vrijdag
Locatie: Brabantpark
Collegelid: Wethouder Verwijmeren

 

Datum: 2 september 2024
Tijd: 14.00 uur
Activiteit: Opening huisvestingslocatie arbeidsmigranten
Locatie: Parallelweg 13, Etten-Leur
Collegelid: Wethouder De Weert

 

Datum: 7 september 2024
Tijd: 18.30 uur
Activiteit: 60-jarig jubileum Tennis en Padelclub Etten-Leur
Locatie: Hogeweg 17, Etten-Leur
Collegelid: Wethouder Schouw

 

Datum: 8 september 2024
Tijd: 15.00 uur
Activiteit: ‘De perfecte foto’ bij De Achtertuin
Locatie: Hilsebaan 108, Etten-Leur
Collegelid: Burgemeester Starmans-Gelijns