Bestuur Besluitenlijst van B&W van 22 augustus 2024

Verklaring van geen bedenkingen Ontwikkeling Dreef/ Markt 9

De bouw van 23 appartementen en 300m2 maatschappelijke ruimte in het gebied tussen de Markt, de Dreef en de Binnentuin is in strijd met het geldend Omgevingsplan/bestemmingsplan ‘Markt-Centrum e.o’. Om medewerking te verlenen is een omgevingsvergunning nodig waarbij wordt afgeweken van het Omgevingsplan/Bestemmingsplan. Voor het starten van de procedure om deze vergunning te kunnen verlenen, is een ontwerpverklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad nodig. De ontwikkeling voldoet aan de eerder door de gemeenteraad vastgestelde kaders. Daarom stelt het college aan de gemeenteraad voor om deze ontwerpverklaring van geen bedenkingen af te geven.

 

Woontafel en Woon-welzijn-zorg-tafel

Voor praktische uitwerking van de op 30 april 2024 vastgestelde Woonzorgvisie en om te weten wat er actueel speelt met betrekking tot wonen, welzijn en zorg, gaat de gemeente vanaf oktober 2024 regelmatig in gesprek met lokale partijen die actief zijn op deze terreinen. Dat gebeurt via de zogeheten Woontafel en Woon-welzijn-zorg-tafel.

 

Opzegging Deelnemersovereenkomst behorend bij Ketenovereenkomst Verpakkingen

In 2019 zijn door de VNG en Verpact (voorheen Nedvang en Stichting Afvalfonds Verpakkingen) afspraken gemaakt over de kostenvergoeding voor gemeenten voor de inzameling van verpakkingsafval. Het doel van deze afspraken was het verbeteren van hergebruik en recycling en het bevorderen van circulariteit. VNG verlengt de ketenovereenkomst Verpakkingen niet met Verpact. De deelnemersovereenkomst tussen de gemeente Etten-Leur en Verpact verliest hierdoor haar basis. Overeenkomstig het advies van de VNG zal de gemeente Etten-Leur de deelnemersovereenkomst met Verpact per brief opzeggen.

 

Beleidsregels bijzondere bijstand alleenverdieners-problematiek

Een samenloop van fiscaliteit, sociale zekerheid en toeslagen pakt voor een groep alleenverdienershuishoudens nadelig uit. Zij hebben daardoor minder toeslagen ontvangen dan vergelijkbare huishoudens met een volledige bijstandsuitkering. Hierdoor hebben de betreffende huishoudens een inkomen onder het bestaansminimum. Voor de jaren 2022, 2023 en 2024 moet dit vraagstuk opgelost worden door middel van de individuele bijzondere bijstand. Het college stelt de ‘beleidsregels bijzondere bijstand alleenverdienersproblematiek gemeente Etten-Leur’ vast en informeert hierover de gemeenteraad per brief.

 

Eindoordeel Interbestuurlijk Toezicht (IBT) VTH jaarverslag 2023 en VTH uitvoeringsprogramma 2024

Het interbestuurlijk toezicht (IBT) van de provincie heeft het integrale VTH jaarverslag 2023 (Vergunningen Toezicht en Handhaving) en VTH uitvoeringsprogramma 2024 van de gemeente Etten-Leur beoordeeld met een 100% score. Deze beoordeling door het IBT vindt jaarlijks plaats.

 

De besluiten op deze openbare besluitenlijst zijn compact geformuleerd. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De volledige besluiten zijn bepalend.  

 

Aanwezigheid van het college

Datum: 22 augustus 2024
Tijd: 16.00 uur
Activiteit: Uitreiken prijs onderzoek evenementen
Locatie: Stadskantoor
Collegelid: Wethouder De Weert

Datum: 23 augustus 2024
Tijd: 14.00 uur
Activiteit: Vrijmibo wijkvereniging Buurtbelang Banakkers i.v.m. 30-jarig bestaan
Locatie: Ut Praotuis
Collegelid: Wethouder Schouw

 

Datum: 25 augustus 2024
Tijd: 10.00 uur
Activiteit: Openen Obstacle Run
Locatie: Hockey Club Etten-Leur
Collegelid: Wethouder Schouw en Jeugdburgemeester

 

Datum: 30 augustus 2024
Tijd: 14.00 uur
Activiteit: Onthulling kunstwerk Paarse vrijdag
Locatie: Brabantpark
Collegelid: Wethouder Verwijmeren