Band op spanning is in Etten-Leur. Wethouder Ger de Weert laat zijn autobanden controleren
Actueel

Actie 'Band op Spanning' komt terug naar Etten-Leur

Laatst gewijzigd: 2024-06-17 15:00:14

Na het succes van vorig jaar komt de actie ‘Band op Spanning’ opnieuw naar Etten-Leur, deze keer in de zomer van dit jaar. De actie heeft tot doel om de inwoners te wijzen op het belang van een goede bandenspanning. De actie is op 26 en 27 juni en op 3 en 4 juli, alle dagen van 10.00 – 17.30 uur. De keuze voor deze data, zo vlak voor de zomervakantie, is gemaakt zodat automobilisten met optimale bandenspanning de weg op kunnen voor hun vakanties.

 

Net als vorig jaar kun jij ook gratis je bandenspanning laten controleren op de twee vertrouwde locaties: het Van Bergenplein en de Kerkwerve. Op 26 juni en 3 juli kunnen automobilisten terecht op het Van Bergenplein. Op 27 juni en 4 juli op de Kerkwerve. Tijdens deze dagen zijn medewerkers van de Groene Garage aanwezig met een mobiele pomp om automobilisten te voorzien van lucht voor hun banden en om informatie te verstrekken over het belang van een goede bandenspanning.

 

Ook wethouder Ger de Weert laat zijn banden controleren op donderdag 27 juni om 10.00 uur op de Kerkwerve: “Een goede bandenspanning. Goed voor het milieu, de veiligheid en de portemonnee!”

 

Het belang van een goede bandenspanning wordt onderstreept door de vele voordelen die het met zich meebrengt. Een verminderde CO2-uitstoot, veiliger rijden, besparing op brandstofkosten, meer rijcomfort, minder verkeerslawaai en minder impact op het milieu door verminderde bandenslijtage.

Voor meer informatie over de actie ‘Band op Spanning’ kijk op de website van de Groene Garage: www.degroenegarage.org.