Oriënteren bij (ver)bouwplannen
U heeft (ver)bouwplannen, u wilt een dakkapel, een overkapping of een tuinhuis plaatsen of u heeft een ander (bouw)plan. Het is verstandig om te informeren naar de regels die gelden voordat u aan de slag gaat.
Welke regels gelden er voor mijn plan?
In het Omgevingsloket, in het onderdeel Regels op de Kaart vindt u welke regels voor uw perceel gelden.
Via het Omgevingsloket doet u een vergunningcheck. Bij een vergunningcheck wordt duidelijk of u: Als u de vergunningcheck heeft gedaan maar nog twijfelt, kunt u de gemeente vragen dit te beoordelen via een bouwinformatieverzoek. Om uw vraag zo duidelijk mogelijk aan ons te stellen, vragen wij u tekeningen, foto’s of brochures toe te voegen. Graag zo duidelijk en gedetailleerd mogelijk. Voor het behandelen van uw bouwinformatieverzoek worden legeskosten in rekening gebracht. De legeskosten zijn € 52,-.Is er voor mijn plan een omgevingsvergunning nodig?
Bouwinformatieverzoek
Binnen 2 werkdagen na het insturen van uw bouwinformatieverzoek, krijgt u een ontvangstbevestiging met hierin de naam van de behandelaar van uw verzoek. Wij beantwoorden uw vraag per e-mail.Kosten
Gaat u bouwen, verbouwen of verharden, dan is de hemelwaterverordening van toepassing Om beter om te gaan met het veranderende klimaat en specifiek met wateroverlast wat ontstaat door extreme regenbuien, geldt de hemelwaterverordening. Omgaan met regenwater en waterberging staat hier centraal. Wat betekent dit voor u?Is de hemelwaterverordening voor mij van toepassing?