Onze website in het nieuw: nu nog overzichtelijker en helemaal in de huisstijl

De informatie van Gemeente Etten-Leur herken je aan de kleurrijke vormgeving met onder andere driehoeken in rood, blauw en geel. In de afgelopen periode zijn al heel veel gemeentelijke uitingen omgezet naar de nieuwe beeldtaal (van social media tot affiches en van flyers tot briefpapier). Daarbij is steeds het uitgangspunt, dat we de vormgeving aanpakken op het moment dat het het beste kan gebeuren.

De website is nu aangepast

Je zult begrijpen dat het ombouwen van een website een grote en tijdrovende klus is en veel voorbereiding vraagt. Daarom hebben we dat opgepakt op het moment dat de reguliere wijziging van de vormgeving aan de beurt is. Het technisch beheer en het aanpassen van de inhoud van een website gebeurt natuurlijk dagelijks. Maar de vormgeving passen we elke 4 of 5 jaar aan. Dat moment is nu. En we hebben dat gelijk laten lopen met een grote update van het webbeheersysteem.

Wat is er veranderd?  

Als je deze gemeentelijke website opent, zie je de in het oog springende wijzigingen gelijk. Onze website is nu nog overzichtelijker en past helemaal in de herkenbare gemeentelijke huisstijl. De zoekmachine is verder verbeterd en er zijn verschillende directe, snelle ingangen per hoofdcategorie (Inwoner, Ondernemer, Bestuur, Vrije tijd). Elke hoofdcategorie heeft een uitklapmenu waarin je snel een keuze kunt maken uit de onderwerpen. En natuurlijk past onze website zich aan: of je nu op jouw laptop, PC, tablet of smartphone kijkt, dat maakt niet uit.

Een website is nooit af

Omdat het ombouwen van een website zo’n grote klus is, zijn er in het begin misschien nog enkele dingen niet helemaal perfect. Daar wordt natuurlijk aan gewerkt. Maar dat is altijd al zo. Een website verandert steeds en gaat mee met de tijd en met de technische mogelijkheden. Gemeente Etten-Leur was er, bijna 20 jaar geleden, al heel vroeg bij om informatie online - en daarmee altijd toegankelijk - aan te bieden. Die lange ervaring gebruiken we natuurlijk dagelijks om via de website en 9 social media goed en snel met jou in contact te zijn.

Ontdek Etten-Leur, ontdek onze nieuwe website.