Maak het vrijwilligerswerk nog zinvoller. Info over helpen bij en herkennen van dementie op 20 juni

Wij willen graag een dementievriendelijke gemeente worden en hebben daarbij jullie hulp nodig. Verrijk jouw vrijwilligerswerk én het leven van onze inwoners met dementie!

Vrijwilligerswerk is niet meer weg te denken uit onze samenleving en het  is voor veel mensen een zinvolle investering in de maatschappij. In deze maatschappij wordt dementie volksziekte nummer één. Over pakweg twintig jaar is het aantal mensen met dementie verdubbeld. De kans dat je in je privéleven, maar ook als vrijwilliger, te maken krijgt met iemand met dementie is dus groot.

Stel dat je als vrijwilliger op huisbezoek komt bij iemand die niet geholpen wil worden, of je merkt dat die meneer die al jaren lid is van de KBO of van Internos in één keer niet meer weet wat de spelregels zijn. Weet jij dan hoe je kunt helpen en hoe je die meneer zo lang mogelijk bij het verenigingsleven betrokken kunt houden?

Informatiebijeenkomst op 20 juni

Op 20 juni is er speciaal voor vrijwilligersorganisaties en verenigingen in Etten- Leur een informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomst wordt u aangeboden door de gemeente en wordt mede verzorgd door Samen dementievriendelijk.

Kom ook en help Etten-Leur om dementievriendelijk te worden. Goed voor de inwoners van Etten-Leur én voor je organisatie!

Je kunt kiezen uit 2 tijdstippen:

  • 20 juni van 16.30-17.30 uur óf
  • 20 juni van 18.30- 19.30 uur

Locatie: Kamer 1.04 C in het Oude Raadhuis aan de Markt 1 in Etten-Leur.

Graag vóór 12 juni even aanmelden via ria.pluk@etten-leur.nl met vermelding van je naam, vereniging/organisatie en het tijdstip waarop je aanwezig wilt zijn.

Wij vinden het fijn als je je aanmeld voor een van deze bijeenkomsten.

Wil je meer informatie, neem dan contact op met Ria Pluk. Zij is bereikbaar via mailadres ria.pluk@etten-leur.nl of telefonisch op maandag, dinsdag en donderdag tijdens kantooruren op nummer 076-5024273

Kijk ook eens op de website met gratis on-line trainingen www.samendementievriendelijk.nl. Samen dementievriendelijk is een initiatief van Alzheimer Nederland, het ministerie van VWS en pensioenuitvoeringsorganisatie PPGM

Dementievriendelijke gemeente

Zoeken