Nul-op-de-Meter (NoM) renovatie Konijnenberg 4

Achtergrondinformatie
Het doel van de overheid (landelijk, provinciaal en lokaal) is om in het jaar 2050 alleen nog maar energieneutrale woningen te hebben. In veel oude woningen is het energieverbruik hoog en het wooncomfort slecht door tocht, vocht en achterstallig onderhoud. De renovatie naar energieneutrale woningen vormt een oplossing voor verouderde en slecht geventileerde woningen. Na een energieneutrale renovatie is de woning comfortabeler en gezonder en zijn de energielasten nul.

Project Deal Stroomversnelling koopwoningen
De ‘Deal Stroomversnelling koopwoningen’ is een project van Energiesprong waarbij, in heel Nederland, alle relevante partijen met elkaar hebben samengewerkt om een grote verandering op de woningmarkt mogelijk te maken. Doel van het project is om op grote schaal betaalbare renovaties aan te bieden naar Nul-op-de-Meter (NoM).

Pilotwoning(en)
Het college van burgemeester en wethouders heeft als doel gesteld om in Etten-Leur een aantal voorbeeldwoningen tot NoM-woning te laten renoveren. Om dat voor elkaar te krijgen is een subsidieregeling opgetuigd (€ 15.000,- per woning als bijdrage in de ontwikkelkosten voor NoM-concept). Deze pilotwoning(en) zullen worden gebruikt voor promotie van het NoM-concept. Geïnteresseerde mensen uit de omgeving kunnen horen, zien en voelen wat een NoM-woning te bieden heeft.

Eerste woning is klaar
Nu is er een eerste pilot-woning gerealiseerd, bij de familie Rijvers aan de Konijnenberg 4. Wij verwachten dat deze renovatie meer mensen aanzet om serieus naar het concept te kijken, en krijgen we op korte termijn een vervolg.

Zoeken